2020-01-14 10:08:35• hírek • Bede Emőke

Kiderült, mi okozhatta az újkálmándi lakástüzet

Január 6. és 12. között a Szatmár megyei katasztrófavédelemnek 106-szor kellett terepre küldenie a SMURD-rohammentőket, 5 alkalommal tüzet kellett oltaniuk, beragadt ajtókat kellett kinyitniuk, de arra is volt példa, hogy egy túlsúlyos személy szállításában kérték a segítségüket.

Az elmúlt hét első bevetésére hétfőn, Újkálmánon került sor, amikor is a nagykárolyi tűzoltókat és a börvelyi önkéntes tűzoltókat egy lakóházban kialakult tűzhöz riasztották. A lánglovagok kiérkezésekor az épület tetőszerkezete már javában égett, de szerencsére a lakóknak sikerült időben kimenekülni. A tűz lokalizálása és eloltása után megállapították, hogy az incidenst valószínűleg a nem megfelelően szigetelt kémény okozta, ugyanis a füstelvezetőből kiáradó meleg lángra lobbantotta a tető éghető elemeit. Noha személyi sérülés nem történt, egy nőt mégis kórházba kellett szállítani, ugyanis a házukat elemésztő tűz láttán pánikrohamot kapott.


Szerdán Szilágypéren volt szükség a tűzoltók segítségére, ugyanis lángra kapott egy gazdasági melléképület. A helyszínre a tasnádi hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntesek vonultak ki, akiknek sikerült rövid időn belül sikerült megfékezni a lángokat. A parázs okozta tűzben szerencsére senki nem sérült meg, viszont az épület faszerkezetében komoly károk keletkeztek.


Ugyanazon a napon, alig pár órával később Turcon is tűz ütött ki egy lakóingatlan tetőszerkezetében. A helyszínre a helyi tűzoltóállomás lánglovagjai vonultak ki, akiknek sikerült rövid időn belül megfékezniük a lángokat. Noha személyi sérülés ebben az esetben sem történt, viszont 10 négyzetméternyi területen megrongálódott a tető, a vakolat, 8 gerenda és 10 négyzetméternyi parketta.


Január 9-én, a nap első perceiben Szatmárnémetiben léptek akcióba a tűzoltók, egy, a Victoriei utcában található épületben ugyanis nyílt láng használata miatt tűz ütött ki. Január 12-én pedig egy Károlyi úti tömbházban volt szükség a tűzoltókra, ugyanis egy rövidzárlat kisebb tüzet okozott a lépcsőházban. Személyi sérülés nem történt, és szerencsére a lakókat sem kellett evakuálni – tájékoztatta híroldalunkat a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: